mandag den 3. marts 2014

Let's Save Africa!

Vi har på skolen lige nu et projekt kaldet "Innovationsprojekt". Det går i store træk ud på, at vi skal skabe et koncept til fordel for velgørenhed :-)
Ideen med projektet er, at det skal være så virkelighedstro som muligt, og at ideen rent faktisk skal kunne føres ud i livet. Det er dog ikke et krav, at vi skal gøre det, og vi har da selvfølgelig også valgt at gabe over en rimlig ambitiøs opgave i vores gruppe ;-)

Vores idé er nemlig, at designe en minikollektion til fordel for et velgørenhed igennem Unicef med udgangspunkt i kulturen og traditionerne fra det kriseramte land, som vi (og Unicef) gerne vil hjælpe :-) Første kollektion skal så tage udgangspunkt i Afrika, og det er så tænkt at 25 % af overskuddet skal gå til at hjælpe Afrika (jeg ved godt at Afrika er et vidt begreb, men vi har ikke specificeret det mere endnu). Samtidig tænker vi også at outsource produktionen af kollektionen til det kriseramte område af Afrika, så vi også støtter dem ved at sætte dem i arbejde og betale for denne arbejdskraft.
Så kort sagt vil vi tage det smukke og gode ved et land og lade det inspirerer til at afhjælpe det grusomme og onde i form af en (denne gang) mini sommerkollektion.
Er det ikke en god idé? Og kunne det ikke være fedt med noget sommertøj i lækre varme farver med flotte snit og fede mønstre og detaljer, som man kunne tage på og spice up med en god følelse af, at man samtidig har støttet et godt formål?
Hvis ikke du er helt overtalt endnu, så få du lige en række lækre inspirationsbilleder fra Afrika, som jeg har researched mig frem til ;-)






Forestil jer nogle af elementerne og detaljerne mixed ind i et lækkert moderne nordisk look - altså der er vidst ingen tvivl om, at jeg selv er fuldstændig solgt til den her idé i hvert fald ;-)

Hvad synes I? Kunne det være noget for jer at støtte op om et godt formål via jeres trang til shopping, og lade 50 af de 200 kr., som I måske alligevel ville have brugt på et eller andet item, gå til velgørenhed? Let me know - det kunne være fedt med lidt respons på ideen :-)

God søndag mandag derude!

//Carina Schmidt

ENGLISH: We have just started up a new project at Teko called "Innovation project". To cut a long story short we are a group of students who is going to create a concept for the benefit of charity. Our idea is to create a summer collection to save Africa and let people support Africa and at the same time satisfying their compulsive urge to shop!
We want to co-operate with Unicef and sell our items through their webpage and let 25 % of the profit go to Africa. Besides that the collection is going to be based on the culture and traditions of Africa. We will find our inspiration in the colors, patterns and silhouettes of traditionally African clothing and provide it a Nordic twist. 

What do you think? Isn't it a great idea? Feel free to comment!

2 kommentarer:

  1. Super fedt. Men for mit vedkommende lyder 25% af for lidt der går til velgørenhed. Find nogle som vil sponsorer nogle ting eller something, så i kan give endnu flere penge til velgørenhed - så tror jeg der er flere som vil støtte op omkring det :)

    SvarSlet
  2. Tak for respons :-) jeg tror desværre ikke det kan lade sig gøre at lade en større andel gå til velgørenhed, fordi omkostningerne skal dækkes i forbindelse med produktion, materiale, transportomkostninger, lønninger og markedsføring. Men jeg lader lige kommentaren gå videre, tak! :-)

    SvarSlet